Tarieven

Wij stellen onze tarieven niet zelf op. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt elk jaar de tarieven vast voor de gehele mondzorg. Deze tarieven staan hier. Op deze website staat tevens uitgebreid uitgelegd wat een bepaalde behandelcode inhoudt. Onze meest gebruikte codes zijn de C-codes, M-codes en T-codes.

Vergoeding
Of u nu de preventieassistent, mondhygiënist of tandarts bezoekt, de tarieven zijn voor elk beroep even hoog. De NZa gaat bij elke behandeling uit van de meest logische behandelaar om de hoogte van het bedrag te bepalen. Dit wordt echter door enkele medewerkers van zorgverzekeraars niet begrepen. Zodoende wordt daar nog wel eens verkeerde informatie afgegeven als u vraagt om de vergoedingen bij de mondhygiënist. Wij adviseren bij het contact opnemen met de verzekering de codes te noemen in plaats van het beroep. U kunt op de begroting en rekening terugvinden welke codes bij u van toepassing zijn. Deze codes horen bij uw persoonlijke behandelplan. Wij zijn verplicht om hierbij de passende codes te hanteren. Mocht u er niet uitkomen, dan helpen wij u graag verder. Wij hebben voor u een overzicht van de meest voorkomende tandverzekeringen en hun vergoedingen. Deze vergoedingen kunnen namelijk elk jaar veranderen. Soms veranderen ook de codes. Wij proberen u daar elk jaar tijdig te informeren als er iets in de tarieven of codes verandert. U bent zelf verantwoordelijk over de keuze van de aanvullende tandartsverzekering. Voor het overzicht van 2019 klik hier. Voor eventuele fouten in het overzicht kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden. Voor exacte vergoedingen van uw specifieke verzekering verwijzen wij u altijd naar uw zorgverzekeraar. De eigen bijdrage is niet van toepassing op mondzorg. Dus vanaf de eerste uitgave in de mondzorg zal er meteen vergoeding vanuit uw aanvullende pakket komen.

Kinderen
Kinderen hoeven zich voor mondzorg (op orthodontie na) niet bij te verzekeren. Vergoeding komt voor hen voor 100% uit de basisvergoeding. U hoeft dus niets te betalen over de zorg van uw kinderen bij ons.

Facturering
Alle facturen sturen wij naar Famed. Famed int het vergoedde bedrag bij uw verzekeraar. Over het eventuele restbedrag stuurt Famed u een rekening toe.