Tandplak verwijderen

Wist je dat Tandplak de nummer één oorzaak van mondaandoeningen is? Tandplak bestaat uit ophopingen van speeksel, etensresten en bacterie in de mond. De bacterie produceren zuren die op hun beurt schade aan de tanden en kiezen kunnen veroorzaken. Dit tast niet alleen de tanden aan maar op termijn ook het tandvlees.

Goed poetsen en flossen draagt bij aan het verwijderen van tandplak, maar een tijdig bezoek aan de mondhygiënist is belangrijk omdat tankplak lastig te zien is en zich juist ophoopt op moeilijk bereikbare plekken.

Waarom is tandplak een probleem?

Tandplak veroorzaakt verschillende soorten mondaandoeningen en gaat vaak gepaard met andere problemen zoals een slechte adem of ontstoken tandvlees. Bovendien leidt onbehandeld tandplak tot chronische ontstekingen.Op de lange termijn kun je zelfs ernstige gezondheidsproblemen krijgen zoals hartaandoeningen, diabetes of een beroerte.

Tandplak is daarom niet alleen een probleem voor je gebit, maar ook voor de rest van je lichaam.

Hoe pak je tandplak aan?

Om tandplak effectief te bestrijden raden wij aan om twee keer per dag grondig te poetsen en te flossen. Hiernaast helpt het om minder te snoepen en te stoppen met roken. Ook kun je gebruikmaken van een mondspoeling om de mond mee te reinigen. Hiernaast adviseren wij je om minimaal twee keer per jaar een bezoek te brengen aan MondClinic voor een grondige gebitsreiniging.

De mondhygiënisten van MondClinic zorgen niet alleen voor een grondige reiniging van het gebit op zelfs de meest moeilijke bereikbare plekken, maar geven je ook een gepersonaliseerd behandelplan mee afgestemd op jouw unieke mondgezondheid.  

Onze behandelingen zijn volledig pijnvrij. Binnen MondClinic maken wij namelijk uitsluitend gebruik van Airflow van EMS; de nieuwste technologie voor een aangename en pijnloze ervaring. Meer weten over onze werkwijze? Neem een kijkje op de pagina EMS pijnvrij of neem contact op met onze praktijk, we vertellen je graag meer.

Direct tandplak behandelen

Bij MondClinic staan onze gediplomeerde mondhygiënisten dagelijks voor u klaar met effectieve en pijnvrije behandelingen in een vriendelijke en ontspannen omgeving. Wil je ook een grondig schoon en tandplakvrij gebit? Maak vandaag nog een afspraak!

Ruime openingstijden

Een drukke week? Een volle agenda? Bij MondClinic begrijpen wij hoe lastig het kan zijn om een goed moment voor een afspraak te vinden. Wij gaan dan ook graag een stapje verder. Hierom zijn wij van maandag tot en met donderdag vanaf half acht in de ochtend tot acht uur ’s avonds open. Zo kun wij altijd een afspraak met je maken wanneer het jou uitkomt!

Openingstijden

Ma.  07.30 - 20.00

Di.   07.30 - 20.00

Wo. 07.30 - 20.00

Do.  07.30 - 20.00

Vr.   07.30 - 16.00