Tanden bleken

Witte tanden…maar dan echt!
Wie googelt op ‘tanden bleken’ stuit al snel op een hele lijst advertenties. Iedereen wil witte tanden en daar maken tandpastamerken, schoonheidsspecialisten en bleeksalons dankbaar gebruik van. Je wordt over de streep gehaald met prachtige voor en na foto’s waarbij je betegelde badkamer nog verbleekt. Op Instagram kom je de ene na de andere oogverblindende smile tegen en je denkt “Dat wil ik ook!”. Je bestelt ook die geweldige tandpasta die wonderen kan verrichten. Je wil ook bleken. Maar is dat wel zo slim? Krijg jij dan echt witte tanden?

Eerlijk en professioneel
Bij ons staat eerlijkheid voorop. Van mondhygiënisten kan je betrouwbare adviezen verwachten. Als we je tanden wit maken, dan worden ze duurzaam wit en bovendien op een veilige manier. Met bleken kan er namelijk nogal wat mis gaan: Ten eerste is bleken lang niet altijd voor iedereen de beste oplossing. Ten tweede moet je echt een gedegen opleiding hebben gehad om te kunnen bleken zonder te schaden. Ten derde kan het resultaat in eerst prachtig lijken en na een hele korte periode al teruglopen.
We vinden het belangrijk dat je een goede keus maakt. Daarom willen we je goed en eerlijk informeren.

Gratis consult
Voordat er ook maar iets aan je tanden wordt gedaan, is het belangrijk dat ze grondig worden bekeken en jouw wensen en verwachtingen in kaart te brengen:
* Wat is het precies waar je je aan stoort?
* Is het de kleur van je tanden in het algemeen of plaatselijk?
* Is het een gele, bruine of grijze kleur waar je je aan ergert?
* Welk resultaat zou je willen?
Veel mensen geven eerst aan het super wit te willen hebben en komen er dan bij ons in de stoel achter dat ze eigenlijk een natuurlijk witte kleur willen hebben. Of misschien ben je onzeker of je tanden wel echt donker zijn? Om de drempel te verlagen, bieden we je dit consult gratis aan. Je bent daarna niet verplicht om tot behandeling over te gaan.

Waarom zijn ze verkleurd?
Binnen het gratis consult bekijken we waarom je tanden zijn zoals ze zijn. Zo bekijken we bijvoorbeeld de volgende punten:
* Vangt je mond op een bepaalde plek meer schaduw?
* Is het glazuur versleten?
* Is het een oppervlakkige of is het diepe verkleuring?
* Ben je eens op je tanden gevallen en is je tand grijs geworden?
* Is het je niet gelukt om je gele tandplak goed te verwijderen?
* Poets je soms met een tandpasta of spoel je met een spoelmiddel die je tanden juist verkleuren?
* Is er tandbeen bloot komen te liggen?
* Zijn je vullingen in kleur teruggelopen?

Is bleken de oplossing?
Pas als we weten waarom je tanden geel, bruin of grijs zijn,
kunnen we je een gepast advies geven. Blijk je tanderosie te hebben waardoor je tanden geel zijn geworden, dan is er een andere oplossing nodig. Je tanden zouden door bleken extra gevoelig kunnen worden en zou er geen blijvend resultaat zijn. Het is dan zaak dat eerst de oorzaak van de erosie wordt uitgeschakeld. Ook kan het zijn dat je vullingen in je voortanden hebt zitten en die bleken niet mee. Ook dan kan er dus niet klakkeloos gebleekt worden. Wat we heel vaak zien is dat je zelf je tanden wit kunt maken Bijvoorbeeld door je te helpen met stoppen met roken, door een goede gebitsreiniging inclusief onze speciale Airflow en door je een goede borstel en poetsmethode aan te leren. Naast het bovenstaande kunnen bepaalde drink- en eetgewoontes een oppervlakkige aanslag veroorzaken waar je je niet bewust van was. Als je hiermee door gaat na het bleken, zijn je tanden ook in no time weer zoals ze waren. We wensen voor jou een langdurig resultaat en daarom geven we je gepaste adviezen.

Voorspelbaar
Als bleken bij jou verstandig is om te doen, dan zijn daarbinnen verschillende keuzes. We kunnen bekijken welke bleekmethode bij jou past en veilig is. We kunnen laten zien welk resultaat te verwachten is.

Aanvullend
Het kan ook zijn dat bleken alleen niet de oplossing is en dat er nog aanvullende maatregelen moeten worden getroffen. Ook voorafgaand aan het bleken kan een bepaalde behandeling nodig zijn. Een bekende factor die in de weg kan liggen, is ontstoken tandvlees. Het tandvlees kan zo gezwollen zijn dat het een deel van je tanden bedekt. Mooi roze en strak tandvlees past een stuk beter bij witte tanden en bovendien kan dan de bleekgel meer oppervlakte bereiken. Dus voorafgaand aan het bleken, kunnen we eerst je tandvlees opknappen.

Blijvend resultaat
Om te zorgen dat je tanden altijd een mooie kleur blijven houden, zal je nooit na een keer bleken of na het plaatsen van facings nazorg moeten krijgen. Je kleur is nooit voor altijd; het moet worden bijgehouden. Tijdens onze behandelingen waarbij je kleur weer kan worden bijgehouden, zal je tips voor thuis ontvangen zodat de kleur zo lang mogelijk goed blijft. Bovendien kan je zo ook je tanden en je weefsels gezond houden.

Mondclinic bevindt zich in Rotterdam in de buurt van Kralingen, het Lage land en Prinsenland.