Tanden bleken

Een mooi wit en stralend gebit is een visitekaartje. Het is daarom begrijpelijk dat veel mensen overwegen om het gebit te laten bleken. Er zijn tegenwoordig allerlei verschillende manieren om het gebit te bleken. Vele hiervan zijn echter niet zonder risico en bovendien is bleken niet voor ieder gebit mogelijk.

Verkleuringen aan het gebit zijn vaak het gevolg van aanslag, die ontstaat door oa. thee, koffie, rode wijn en roken. Deze aanslag is door de mondhygiënist makkelijk te verwijderen tijdens een gebitsreiniging. De tanden voelen hierna weer fris en schoon aan en zijn soms tinten lichter.

Als het glazuur van de tanden echt verkleurd is, is het in sommige gevallen mogelijk om de tanden te bleken. Voor een zo goed mogelijk resultaat en om het tandvlees minimaal aan te tasten kun je beter niet bleken met een UV-lamp, maar met op maat gemaakte bleeklepels.
Het voordeel van deze methode is dat u eenmalig investeert in het maken van de bleeklepels, maar ze daarna thuis kan blijven gebruiken om het gebit zo nu en dan weer even op te lichten.

Om te beoordelen of het bij uw gebit mogelijk en aanbevolen is om te bleken, is het bij MondClinic mogelijk kosteloos en vrijblijvend een kort consult in te plannen.

Mondclinic bevindt zich in Rotterdam in de buurt van Kralingen, het Lage land en Prinsenland.