In de bijstand?

Vooral in Rotterdam is het aantal mensen in de bijstand gestegen.

Ook zien we een landelijke daling van het aantal mensen dat dit jaar de tandarts hebben bezocht. Ik maak me daar best wel zorgen om. Laat ik helder zijn, onze praktijk loopt prima en we hebben het druk. Met onze vaste patiënten die we zien, gaat het vaak goed. Toch vraag ik me af water buiten de praktijk gebeurt.

Waar bemoeien we ons mee?

Misschien denk je wel: “Waar bemoei je je mee?” Je hebt gelijk. Ik hou erg van helpen en ook van redden. Maar lang niet iedereen wil geholpen worden of gered. Ik zou daarom bijna mijn mond houden. Tegelijk weet ik ook dat lang niet iedereen durft te zeggen dat hij hulp nodig heeft. Wat ik hoor, is als men dan om hulp wil vragen niet weet waar dat dan kan. Dat maakt het moeilijk.

Waarmee mag ik je helpen?

Laat ik voorop stellen dat ik niet de enige ben die graag mensen helpt. Helpen is namelijk egoïstisch. Je helpt iemand omdat je daar zelf gelukkig van wordt. Maar wordt die ander daar ook zo gelukkig van? Dat kan je je afvragen. Sterker nog, dat moet je vragen. Regelmatig moet ik mezelf eraan herinneren dat ik die vraag stel: “Waarmee mag ik je helpen?”

Niet dwingen

Je doet me dus geen groter plezier om me vertellen waarmee ik mag helpen. Zo duw in niks door je spreekwoordelijke strot. Dat zou ik niet willen want ik weet dat het niet fijn is als je iets gedwongen wordt. Dat kan zelfs averechts werken om je doel te bereiken.

Hoe dan…zonder geld?

Dan kom ik vanzelf bij de volgende vraag: “HOE kan ik helpen?” Want niet alleen waarmee maar ook hoe ik als mondhygiënist kan helpen, dat beslis jij. Ik kan me zo voorstellen dat als je krap bij kas zit, graag tips ontvangt over hoe je geld bespaart. Je zit dan niet te wachten op een enorm dure behandeling.

Zo dus!

Dan kom ik met een enorm open deur…. maar ga alsjeblieft op tijd naar de mondzorgpraktijk. Gemeente Rotterdam ondersteunt je met je tandartsverzekering. Ook de mondhygiënist valt hieronder. Met die verzekering kunnen we je echt heel goed helpen. We kunnen zorgen dat je geen rampengebit krijgt. Dat je niet wakker hoeft te liggen van de kiespijn. Ook je kinderen kunnen we gratis helpen. Zorgen dat ze geen gebit krijgen waar ze op hun 18e de boete over moeten betalen.

Alsjeblieft, laat ons je helpen. Niks zou ons gelukkiger maken!

 

Auteur:

Mondclinic

Website:

Ook zien we een landelijke daling van het aantal mensen dat dit jaar de tandarts hebben bezocht. Ik maak me daar best wel zorgen om. Laat ik helder zijn, onze praktijk loopt prima en we hebben het druk. Met onze vaste patiënten die we zien, gaat het vaak goed. Toch vraag ik me af water buiten de praktijk gebeurt.

Waar bemoeien we ons mee?

Misschien denk je wel: “Waar bemoei je je mee?” Je hebt gelijk. Ik hou erg van helpen en ook van redden. Maar lang niet iedereen wil geholpen worden of gered. Ik zou daarom bijna mijn mond houden. Tegelijk weet ik ook dat lang niet iedereen durft te zeggen dat hij hulp nodig heeft. Wat ik hoor, is als men dan om hulp wil vragen niet weet waar dat dan kan. Dat maakt het moeilijk.

Waarmee mag ik je helpen?

Laat ik voorop stellen dat ik niet de enige ben die graag mensen helpt. Helpen is namelijk egoïstisch. Je helpt iemand omdat je daar zelf gelukkig van wordt. Maar wordt die ander daar ook zo gelukkig van? Dat kan je je afvragen. Sterker nog, dat moet je vragen. Regelmatig moet ik mezelf eraan herinneren dat ik die vraag stel: “Waarmee mag ik je helpen?”

Niet dwingen

Je doet me dus geen groter plezier om me vertellen waarmee ik mag helpen. Zo duw in niks door je spreekwoordelijke strot. Dat zou ik niet willen want ik weet dat het niet fijn is als je iets gedwongen wordt. Dat kan zelfs averechts werken om je doel te bereiken.

Hoe dan…zonder geld?

Dan kom ik vanzelf bij de volgende vraag: “HOE kan ik helpen?” Want niet alleen waarmee maar ook hoe ik als mondhygiënist kan helpen, dat beslis jij. Ik kan me zo voorstellen dat als je krap bij kas zit, graag tips ontvangt over hoe je geld bespaart. Je zit dan niet te wachten op een enorm dure behandeling.

Zo dus!

Dan kom ik met een enorm open deur…. maar ga alsjeblieft op tijd naar de mondzorgpraktijk. Gemeente Rotterdam ondersteunt je met je tandartsverzekering. Ook de mondhygiënist valt hieronder. Met die verzekering kunnen we je echt heel goed helpen. We kunnen zorgen dat je geen rampengebit krijgt. Dat je niet wakker hoeft te liggen van de kiespijn. Ook je kinderen kunnen we gratis helpen. Zorgen dat ze geen gebit krijgen waar ze op hun 18e de boete over moeten betalen.

Alsjeblieft, laat ons je helpen. Niks zou ons gelukkiger maken!

 

Ook zien we een landelijke daling van het aantal mensen dat dit jaar de tandarts hebben bezocht. Ik maak me daar best wel zorgen om. Laat ik helder zijn, onze praktijk loopt prima en we hebben het druk. Met onze vaste patiënten die we zien, gaat het vaak goed. Toch vraag ik me af water buiten de praktijk gebeurt.

Waar bemoeien we ons mee?

Misschien denk je wel: “Waar bemoei je je mee?” Je hebt gelijk. Ik hou erg van helpen en ook van redden. Maar lang niet iedereen wil geholpen worden of gered. Ik zou daarom bijna mijn mond houden. Tegelijk weet ik ook dat lang niet iedereen durft te zeggen dat hij hulp nodig heeft. Wat ik hoor, is als men dan om hulp wil vragen niet weet waar dat dan kan. Dat maakt het moeilijk.

Waarmee mag ik je helpen?

Laat ik voorop stellen dat ik niet de enige ben die graag mensen helpt. Helpen is namelijk egoïstisch. Je helpt iemand omdat je daar zelf gelukkig van wordt. Maar wordt die ander daar ook zo gelukkig van? Dat kan je je afvragen. Sterker nog, dat moet je vragen. Regelmatig moet ik mezelf eraan herinneren dat ik die vraag stel: “Waarmee mag ik je helpen?”

Niet dwingen

Je doet me dus geen groter plezier om me vertellen waarmee ik mag helpen. Zo duw in niks door je spreekwoordelijke strot. Dat zou ik niet willen want ik weet dat het niet fijn is als je iets gedwongen wordt. Dat kan zelfs averechts werken om je doel te bereiken.

Hoe dan…zonder geld?

Dan kom ik vanzelf bij de volgende vraag: “HOE kan ik helpen?” Want niet alleen waarmee maar ook hoe ik als mondhygiënist kan helpen, dat beslis jij. Ik kan me zo voorstellen dat als je krap bij kas zit, graag tips ontvangt over hoe je geld bespaart. Je zit dan niet te wachten op een enorm dure behandeling.

Zo dus!

Dan kom ik met een enorm open deur…. maar ga alsjeblieft op tijd naar de mondzorgpraktijk. Gemeente Rotterdam ondersteunt je met je tandartsverzekering. Ook de mondhygiënist valt hieronder. Met die verzekering kunnen we je echt heel goed helpen. We kunnen zorgen dat je geen rampengebit krijgt. Dat je niet wakker hoeft te liggen van de kiespijn. Ook je kinderen kunnen we gratis helpen. Zorgen dat ze geen gebit krijgen waar ze op hun 18e de boete over moeten betalen.

Alsjeblieft, laat ons je helpen. Niks zou ons gelukkiger maken!